fbpx

Αγγλικά

Αγγλικά

Αρχική  /  Ξένες Γλώσσες  /  Αγγλικά

 

Η αγγλική γλώσσα είναι γλώσσα της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας και ειδικότερα του δυτικού γερμανικού υποκλάδου του γερμανικού κλάδου. Συγκεκριμένα αποτελεί μέλος της αγγλικής υποομάδας της αγγλοφριζικής ομάδας. Τα αγγλικά έλκουν την καταγωγή της από την Αγγλία και είναι η μητρική γλώσσα της πλειονότητας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίαςκαι της Αγγλόφωνης Καραϊβικής.

Χρησιμοποιείται, επίσης, ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε όσες αποτελούν μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς. Η σύγχρονη αγγλική γλώσσα, η οποία μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως η πρώτη παγκόσμια lingua franca, κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας, της ψυχαγωγίας, της αεροναυτιλίας και της ραδιοεπικοινωνίας, και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου.

agglika

 

agglika

Αποτελεί μία από τις συνολικά έξι επίσημες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μία από τις 23 επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κατέχει τη δεύτερη θέση ως μητρική γλώσσα και την πρώτη ως ξένη γλώσσα με ποσοστό 51%, τη μοναδική επίσημη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, ενώ χρησιμοποιείται και σε πολλούς ακόμη διεθνείς οργανισμούς. Αφετηρία της τεράστιας εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας υπήρξε η ίδρυση αποικιών, οι πολεμικές κατακτήσεις και οι διπλωματικές συμφωνίες, οι οποίες οδήγησαν στην ίδρυση κτήσεων, αποικιακών κρατών και προτεκτοράτων και στην κατοχή περιοχών υπό το καθεστώς της εντολής, τις οποίες πέτυχε το Ηνωμένο Βασίλειο από τον 16ο έως και τον 20ο αιώνα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο στα τέλη του 19ου αιώνα η πολιτική ισχύς της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επέβαλε την αναγνώριση της αγγλικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο . Ένας ακόμη σημαντικός λόγος που βοήθησε στην εξάπλωση της αγγλικής γλώσσας, αποτέλεσε η ανάδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων έχει ως μητρική γλώσσα την αγγλική, σε υπερδύναμη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και η επακόλουθη οικονομική και πολιτιστική επιρροή τους παγκοσμίως, με τη βοήθεια και της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου.

Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να την μιλούν, τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο. Στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης τα Αγγλικά διδάσκονται από την τρίτη τάξη του Δημοτικού μέχρι την τρίτη τάξη του Λυκείου ως πρώτη ξένη γλώσσα.

 • Πτυχία Michigan

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Κολέγιο Ανατόλια αποτελούν τους επίσημους φορείς διεξαγωγής εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Michigan για την Αγγλική Γλώσσα στη χώρα μας. Τα πτυχία του Πανεπιστημίου του Michigan είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και είναι αποδεκτά στον εργασιακό τομέα κυρίως. Το Michigan αποτελείται από τέσσερις (4) ενότητες:

 • Listening

 • GVR-GCVR

 • Speaking

 • Writing

Βαθμολογείται ανά ενότητα βάση πέντε βαθμίδων αξιολόγησης:

 • HP – Υψηλή Επιτυχή Επίδοση

 • P – Επιτυχή Επίδοση

 • LP – Χαμηλή Επιτυχή Επίδοση

 • BF – Οριακή Μη Επιτυχή Επίδοση

 • F – Μη Επιτυχή Επίδοση

Για να έχετε επιτυχή επίδοση πρέπει είτε σε κάθε ενότητα να έχετε βαθμολογία από LP και πάνω, είτε σε τουλάχιστον τρεις ενότητες & BF στην τέταρτη. Κατά μέσω όρο ζητείται ένα ποσοστό 60-65%.

 • Certificate of Competency in English – ECCE

Πολιτείας του Michigan των Η.Π.Α., ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της γλωσσικής έρευνας, που διαθέτει πολύχρονη πείρα στη δημιουργία και ανάπτυξη μεγάλης ποικιλίας εξετάσεων για την αγγλική γλώσσα, όπως οι εξετάσεις για το πτυχίο Proficiency. Οι εξετάσεις ECCE διεξάγονται στην Ελλάδα δυο φορές το χρόνο, το Μάιο και το Δεκέμβριο.

 • Certificate of Proficiency in English – ECPE

Το πτυχίο αγγλικών Proficiency είναι επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε ανώτερο επίπεδο. Απονέμεται από το Δημόσιο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Michigan των Η.Π.Α., ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της γλωσσικής έρευνας, που διαθέτει πολύχρονη πείρα στη δημιουργία και ανάπτυξη μεγάλης ποικιλίας εξετάσεων για την αγγλική γλώσσα.

Για το πτυχίο αυτό διενεργούνται εξετάσεις στην Ελλάδα δυο φορές το χρόνο, το Μάιο και το Νοέμβριο. Οι σπουδαστές για να λάβουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του Μαρτίου θα πρέπει να έχουν περάσει την προκαταρκτική εξέταση με 23/35. Το πτυχίο Proficiency, όπως και το πτυχίο Competency (lower) του Πανεπιστημίου Michigan, είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος ως Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Επίσης, ως καταξιωμένο πτυχίο διεθνούς κύρους, αναγνωρίζεται και από τον ιδιωτικό τομέα. Οι κάτοχοι του πτυχίου Proficiency μπορούν να αποκτήσουν την Επάρκεια για την διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Το ECPE FINAL TEST έχει 4 parts:

Paper

Name-Ονομασία

Timing-Χρόνος

1

LISTENING
(Κατανόηση Προφορικού Λόγου
– 3 μέρη – 50 ερωτήσεις)

35-40 λεπτά

2

WRITING (1 θέμα) – περίπου 250 -300 λέξεις

30 λεπτά

3

GCVR
(Γραμματική, Παράγραφος με κενά, Λεξιλόγιο και Κατανόηση Κειμένων – 4 μέρη – 120 ερωτήσεις)

75 λεπτά

4

SPEAKING
(Παραγωγή Προφορικού Λόγου – 5 μέρη)

25-30 λεπτά
(2 άτομα)

 • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής δημιούργησε δύο εξετάσεις που αντιστοιχούν στα επίπεδα Β2 (καλή γνώση – Lower στα Αγγλικά) και Γ1 (πολύ καλή γνώση-Advanced στα Αγγλικά). Αναμένεται να δημιουργηθεί επίπεδο Γ2 (άριστη γνώση).

 • TOEIC ( Test of English for International Communication)

Το πτυχίο αγγλικών TOEIC είναι ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που απονέμεται στην Ελλάδα από τον επίσημο φορέα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση αποτελεί το μοναδικό εξεταστικό κέντρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υπολογίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσικής επίδοσης των υποψηφίων στην Αγγλική γλώσσα.

Απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς επίσης και σε επαγγελματίες που θέλουν να πιστοποιήσουν άμεσα το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Επιχειρήσεις, κυβερνητικοί οργανισμοί σε περισσότερες από 90 χώρες εμπιστεύονται το TOEIC για την πρόσληψη προσωπικού τους. Επίσης το TOEIC αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.
Ανάλογα με τη βαθμολογία που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος κρίνεται σε μέτρια, καλή, πολύ καλή και άριστη η γνώση του.
Οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:

 • Μέτρια γνώση: 405-500 (Β1)

 • Καλή γνώση: 505-780 (Β2)

 • Πολύ καλή γνώση: 785-900 (Γ1)

 • Άριστη γνώση: 905 και άνω (Γ2)

Το πτυχίο TOEIC διαρκεί 2 ώρες και περιλαμβάνει 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
Χωρίζεται σε 2 μέρη:

Listening Comprehension (100 ερωτήσεις). Διάρκεια : 45’

 • Φωτογραφίες (10)

 • Ερωτήσεις- Απαντήσεις (30)

 • Διάλογοι (30)

 • Σύντομες ομιλίες (30)

Reading comprehension (100 ερωτήσεις). Διάρκεια : 75’

 • 40 Ελλιπείς προτάσεις

 • 12 Συμπλήρωση κενών

 • 48 Κατανόηση κειμένων

Οι εξετάσεις του πτυχίου TOEIC διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μία φορά το μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας μια αίτησή ηλεκτρονικά μέσω του σχολείου μας τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης. Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά εντός μίας εβδομάδας (5) εργάσιμες από την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Τα πιστοποιητικά ΤOEIC αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο σχολείο μας και ανακοινώνονται στους σπουδαστές μας άμεσα.
Το κόστος εξέτασης αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο και ανέρχεται περίπου στα 150€.

 • TOEFL (Test of English as a foreign language)

Το TOEFL είναι μία ειδική εξέταση για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα ΒΑ ή ΜΒΑ πρόγραμμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια, κολέγια, ινστιτούτα και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εξέταση γίνεται μέσω Η/Υ, διαρκεί 3h 30’-4 ώρες και πιστοποιεί το επίπεδο γλωσσομάθειας της Αγγλικής. Δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι λαμβάνουν βαθμολογία ανά ενότητα και συνολική βαθμολογία.

 • Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading comprehension) 0-30 -> Διάρκεια 60-100’

 • Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening comprehension) 0-30 -> Διάρκεια 60-90’

 • Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) 0-30 -> Διάρκεια 20’

 • Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) 0-30 -> Διάρκεια 50’

 • Συνολική βαθμολογία 0-120

Οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει και για τις ημερομηνίες των εξετάσεων οι οποίες ανακοινώνονται μέσω της ETS, του επίσημου φορέα διοργάνωσης του TOEFL στην ιστοσελίδα www.ets.org.
Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά (15) ημέρες μετά την ημερομηνία των εξετάσεων και τα επικοινωνούμε άμεσα στους σπουδαστές μας. Η πιστοποίηση ισχύει για 2 χρόνια.
Το κόστος εξέτασης αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο και ανέρχεται περίπου στα 240$

 • IELTS (International English Language Teaching System)

Το πιστοποιητικό IELTS αποτελεί προϋπόθεση για εισαγωγή σε προπτυχιακά ή και μεταπτυχιακά προγράμματα σε περισσότερα από 1.200 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ακόμα πιστοποιεί την ικανότητα των υποψηφίων για εργασία στο εξωτερικό όπου η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική. Το πτυχίο IELTS διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Πανεπιστήμιο του Cambridge και η διάρκεια του περιορίζεται στα 2 χρόνια. Επίσης αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Υπάρχουν 2 διαφορετικές εκδοχές του IELTS ανάλογα με το λόγο μελλοντικής χρήσης του. Το Academic και το General Training Module.
Το Academic Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια ή σχολές ανώτερης εκπαίδευσης του εξωτερικού.
Το General Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για να μεταναστεύσουν σε αγγλόφωνες χώρες.
Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στα παρακάτω 4 μέρη:

 • Listening Comprehension ( 30’)

 • Reading Comprehension (60’)

 • Writing (2 parts, 60’)

 • Speaking (3 parts, 11-14’)

Η συνολική διάρκεια της εξέτασης αγγλικών κρατάει περίπου 3 ώρες. Το πτυχίο IELTS διενεργείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ( στο Βρετανικό Συμβούλιο) 2 φορές το μήνα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κάθε εξεταζόμενος έχει δικαίωμα να εξεταστεί μόνο μία φορά κάθε μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτησή τους, περίπου 2 εβδομάδες πριν την ημέρα των εξετάσεων. Τα αποτελέσματα βγαίνουν (2) εβδομάδες μετά τις εξετάσεις. Μπορούν να αποσταλούν απευθείας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ενδιαφερομένου μέχρι 4 στον αριθμό.

Η συνολική κλίμακα βαθμολογίας είναι από 1-9. Κάθε ίδρυμα καθορίζει το score που θεωρεί κατάλληλο. Εντούτοις, σαν γενικός κανόνας ισχύει ότι score (4,5-5,5) Β2 score (6-7) Γ1 score (7,5+) Γ2. Το κόστος εξέτασης αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο και ανέρχεται περίπου  στα 190€.

 

Πιστοποίηση Αγγλικών LanguageCert Test of English (LTE)

Από 145€

Τι είναι η πιστοποίηση LΤΕ ;

Το LanguageCert Test of English (LTE) είναι μία εξέταση Αγγλικών στις δεξιότητεςListening & Reading (χωρίς έκθεση και προφορικά), διαθέσιμη και online με live τηλε-επιτήρηση, η οποία παρέχει πιστοποιητικό σε κάθε υποψήφιο με βάση την απόδοσή του έως και το επίπεδο C2 (άριστη γνώση).

Το LTE είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα από το ΑΣΕΠ, το Δημόσιο τον Ακαδημαϊκό Τομέα, αλλά και το εξωτερικό και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους:

 • Επιθυμούν ένα πιστοποιητικό αγγλικών για επαγγελματικούς λόγους για ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

 • Θέλουν να το κανουν χρήση σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα

 • Ενδιαφέρονται για διορισμούς, προσλήψεις και προκηρύξεις

 • Θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό

 • Χρειάζονται ενα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό το οποίο να αποδεικνύει το επίπεδο των αγγλικών τους

 • Θέλουν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας

 • Επιθυμούν να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον παγκοσμιοποίησης.

 

Δείτε εδώ περισσότερα σχετικά με την αναγνώριση της πιστοποίηση απο τον ΑΣΕΠ:

Τίτλοι γλωσσομάθειας αναγνωρίσιμοι από ΑΣΕΠ

ΦΕΚ προκήρυξη με αποδεκτές πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας ( σελίδα 38-40)