fbpx

Pre Juniors

Αγγλικά

Αρχική  /  Ξένες Γλώσσες  / Αγγλικά Pre Juniors

 

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα Pre-Junior είναι σχεδιασμένο για παιδιά 6 ετών που φοιτούν δηλαδή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Γιατί να ξεκινούν τόσο νωρίς;

Ιδανικά οι μικροί μαθητές ξεκινούν στο σχολείο μας ήδη από το προνήπιο και εξοικειώνονται με τα αγγλικά σαν γλώσσα και την κουλτούρα τους, την διαφορετικότητα, την ομάδα και τη ρουτίνα μας. Το Pre Junior Είναι η συνέχεια του προγράμματος preschool fantasy course που προηγείται.

Θα κουράζονται τα παιδιά τώρα που θα ξεκινήσουν και σχολείο στα Ελληνικά;

Τα προγράμματα μας στο Mantzou School βασίζονται στην μάθηση μέσα στην τάξη και για αυτό τα pre Junior έχουν μάθημα 2 φορές την εβδομάδα. Στο σπίτι αναθέτουμε πολύ ευχάριστες και “ξεκούραστες” δραστηριότητες με σκοπό να ενισχύσουμε την μνήμη, πχ. δες το video, άκου και τραγούδησε, ζωγράφισε και γράψε τι είναι, μίλησε για το αγαπημένο σου ζωάκι κλπ.

Έχουμε homework στην Pre Junior; Θα κουραστεί το παιδί μου τώρα που θα ξεκινήσει και την πρώτη δημοτικού;

Όπως και στα ελληνικά στην πρώτη Δημοτικού μαθαίνουμε φωνές και γράμματα και σταδιακά γραφή και ανάγνωση έτσι και στα αγγλικά μαθαίνουμε σταδιακά φωνήματα, γραφή και ανάγνωση μόνο που εδώ το κάνουμε “παιχνίδι”. Παίζουμε με τα γράμματα, κάνουμε χειροτεχνίες και ζωγραφική. Η εκμάθηση δεν βασίζεται στο τετράδιο και δεν κάνουμε παραδοσιακή αντιγραφή και ορθογραφία. Δίνουμε θετική ενίσχυση στα παιδιά και άπειρο χρόνο να εξασκηθούν χωρίς να τα επιβαρύνουμε με το άγχος της εξέτασης. Τα pre Junior μαθαίνουν βιωματικά, παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας. Γράφουμε και διαβάζουμε χωρίς πίεση και άγχος.

Θα μπερδευτεί το παιδί μου αν μαθαίνει και τις δύο γλώσσες μαζί;

Η έρευνα έχει αποδείξει πως τα παιδιά μπορούν να μάθουν από μικρά να μιλούν όσες γλώσσες ακούν στο περιβάλλον τους. Σκεφτείτε για παράδειγμα τα παιδιά που έχουν γονείς διαφορετικών εθνικοτήτων. Η σύγχρονη παιδιατρική μάλιστα υποστηρίζει πως κάθε νέα γλώσσα δημιουργεί και μία καινούργια εστία στον εγκέφαλο!!! Με άλλα λόγια οι διαφορετικές γλώσσες αποτελούν διαφορετικά συστήματα που ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να τα διαχειριστεί αν φυσικά εκτίθεται σε αυτά σταθερά!

Τα παιδιά που είναι δίγλωσσα απολαμβάνουν πολλά οφέλη όσο μεγαλώνουν. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι μαθαίνουν περισσότερες από μια γλώσσες έχουν πιο “γυμνασμένο” εγκέφαλο και μπορούν να συγκεντρώνονται, να εκφράζονται αλλά και να επιλύουν προβλήματα πιο εύκολα. Σε μεγάλες ηλικίες η διγλωσσία κάνει τον εγκέφαλο πιο δυνατό και βοηθά να γλιτώσουμε από ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ!  

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Τα βιβλία μας: i Wonder Pre – Junior – Pupil’s Jumbo Pack, Express Publishing

 

Τι άλλο θα χρειαστείτε:

  1. Μολύβι-γόμα- ξύστρα – ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους
  2. Ψαλιδάκι (παιδικό)
  3. Κόλλα UHU Stick (για χαρτί)
  4. Πλαστελίνες
  5. Ένα φάκελο για να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας 

Γιατί οι γονείς επιλέγουν το Μantzou School;

  • Εξασκούμε τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία).
  • Εφαρμόζουμε τη βιωματική μάθηση-μαθαίνω κάνοντας, ;όχι τώρα.
  • Μαθαίνουμε τις λειτουργίες της γλώσσας και πώς να τη χρησιμοποιούμε ενεργά σε πραγματικές συνθήκες.
  • Έχουμε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αλλά κυρίως άριστα εκπαιδευμένους και καταρτισμένους  καθηγητές.
  • Η αγάπη και η αφοσίωση μας σε αυτό που κάνουμε εδώ και 40 χρόνια!

Μια ματιά στην Pre-Junior στο Mantzou school:

Το μάθημα της Pre-Junior είναι αγγλόφωνο και ειδικά σχεδιασμένο για να εισάγει τους μικρούς μαθητές στην αγγλική γλώσσα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Στόχος μας είναι να αγαπήσουν τα αγγλικά και τη διαδικασία της μάθησης. Τα παιδιά  διασκεδάζουν με τις περιπέτειες των ηρώων του Pupil’s Book, βλέπουν τις ιστορίες τους σε κινούμενα σχέδια στον διαδραστικό πίνακα, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, παίρνουν μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και κάνουν εκπαιδευτικές χειροτεχνίες.

Στο τέλος κάθε ενότητας οι μαθητές κάνουν ένα σχετικό Project.

Στόχος μας είναι εκτός από τα αγγλικά να καλλιεργούμε αξίες όπως η οικογένεια η αγάπη και η φιλία.

Το μάθημά μας πλαισιώνεται από τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως ο διαδραστικός πίνακας και οι εφαρμογές σε υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ αλλά και από πιο παραδοσιακά παιχνίδια με posters,

 άπειρα  flashcards και αμέτρητα επιτραπέζια!!

Εδώ μαθαίνουμε τραγούδια, κάνουμε χορογραφίες, συμμετέχουμε σε θεατρικά σκετσάκια και διασκεδάζουμε. 

Επίσης κάνουμε χειροτεχνίες και κατασκευές και εκφραζόμαστε μέσα από την τέχνη.

Τέλος εδώ διαβάζουμε και αφηγούμαστε παραμύθια και ιστορίες και καλλιεργούμε τη φαντασία μας.

Στο σπίτι έχουμε το ebook στον υπολογιστή μας και την εφαρμογή Digibook στο τάμπλετ ή στο κινητό για εξάσκηση και ένα σωρό άλλες πηγές και λινκς για να ασχολούμαστε δημιουργικά με τα αγγλικά.